AROMA FRANȚEI – TIPURI DE PÂINI DELICIOASE ȘI POPULARE

311 VIZUALIZARI

Pâinea are o importanță diferită în fiecare bucătărie. Anumite culturi așează pe masă un singur tip de pâine, în timp ce altele pun zeci de tipuri diferite. Iar una dintre acestea este bucătăria franceză.

Din cele mai vechi timpuri, francezii au considerat pâinea mai mult decât o mâncare obișnuită – este o mâncare care trebuie pregătită cu multă grijă și în combinații diverse. Iată câteva dintre tipurile de pâine care inspiră brutari din lumea întreagă!

Baguette

Nu există nimic mai specific franțuzesc decât bagheta. Această pâine este ușor de remarcat datorită formei alungite și subțiri. De la făină albă la secară, de la tărâțe la cereale integrale, baghetele pot fi pregătite urmând diverse rețete. La noi, baghetele sunt în general folosite pentru sandwich-uri.

Ficelle

Pâinea Ficelle este un alt tip de pâine cu specific franțuzesc, foarte asemănătoare baghetei. Diferența între cele două este că Ficelle e mult mai subțire. Acest tip de pâine este servită cu roșii, felii de ardei și brânză. Pentru un plus de savoare, se pot adăuga semințe de in, semințe de dovleac și semințe de susan pe partea superioară.

Fougasse

Pâinea Fougasse este una dintre cele mai vechi delicatese ale bucătăriei franceze, pregătită în diverse moduri în zonele rurale ale Franței. Fougasse are câteva accente mediteraneene și este preferată în special la micul dejun. Pregătită cu ulei de măsline din regiunile sudice ale Franței, Fougasse poate fi presărată cu semințe, roșii, cimbru și măsline.

Pain aux noix

Având la bază făină de grâu și nuci, Pain aux noix ocupă un loc special în bucătăria franceză. Aceasta este pregătită cu nucă de înaltă calitate și nu lipsește niciodată atunci când francezii au oaspeți.