Influențe mediteraneene – tipuri de pâini spaniole

266 VIZUALIZARI

Deși pâinea este aceeași peste tot, fiecare țară a personalizat rețeta clasică. Bucătăria spaniolă este minunată, iar pâinile preparate de aceștia sunt absolut delicioase. Ingredientele nu diferă foarte mult, dar produsul final are ceva aparte. Iată câteva dintre acestea!

Pan Gallego

Pan Gallego este una dintre cele mai cunoscute pâini ale bucătăriei spaniole. Aceasta arată ca o baghetă, ingredientul secret fiind secara. Aluatul este pregătit în mare parte cu făină albă, fiind extrem de delicios.

Barra De Flama

Barra De Flama este cea mai consumată pâine din Spania. Aromă unică și gustoasă este specifică zonei Madridului și Castillei, pâinea fiind preparată cu făină de grâu. Aspectul este similar cu cel al baghetei.

Pan Cateto

Pan Cateto este cunoscută ca fiind cea mai sănătoasă pâine din bucătăria spaniolă. Aceasta este preparată cu făină de grâu și este important ca aluatul să nu fie frământat prea mult. O poți recunoaște ușor datorită modelelor pătrate de pe ea.

Pan Aceite

Secretul bucătăriei mediteraneene este uleiul de măsline, folosit pentru Pan Aceite. În cazul acestei pâini, procesul de fermentare se face de două ori. Primul are loc după frământare, cel de-al doilea înainte ca aceasta să fie introdusă în cuptor.

Ensaimada

Acest tip de pâine surprinde aroma tradițională spaniolă și se diferențiază de restul prin faptul că este dulce. Pregătită cu făină albă și lapte, Ensaimada are nevoie și de zahăr.

Pâinile spaniole sunt atractive atât ca aspect, cât și ca ​​gust. Dacă vrei să le oferi clienților tăi gusturi noi, Pakmaya îți recomandă să începi cu bucătăria spaniolă!