Tipuri de brioșe și sfaturi pentru pregatirea lor

391 VIZUALIZARI

Brioșele sunt deserturi de origine americană, servite de obicei la micul dejun alături de cafea. Structura lor este asemănătoare cu cea a pâinii și pot fi pregătite atât sărate, cât și dulci. Brioșe cu fructe, brioșe cu ciocolată sau brioșe cu rozmarin – există atâtea variante și toate sunt apreciate oriunde în lume.

Care este diferența dintre tort și brioșă?

Deși ingredientele folosite pentru pregătirea torturilor și a brioșelor sunt asemănătoare, acestea au denumiri diferite deoarece proporțiile și tehnicile utilizate diferă. De fapt, ingredientele comune ale celor două sunt praful de copt, ouăle, uleiul și făina, ceea ce diferă fiind cantitatea de lapte. De asemenea, aluatul pentru brioșe este mai vâscos, pe când cel pentru tort este mai fluid. De aceea, tortul este mai pufos și mai ușor decât brioșa.

Brioșe cu cacao

Cea mai populară brioșă este cea cu cacao. Pentru o aromă mai intensă, se poate adăuga ciocolată. Aceasta este perfectă ca desert, alături de cafea.

Brioșe cu banane

Brioșele cu banane nu sunt foarte comune, dar gustul este unic. Pentru un plus de savoare, acestea pot fi decorate cu alune și arahide.

Brioșe cu fructe de pădure

O aromă preferată în lunile de vară este cea a fructelor de pădure. Doar adaugă fructele în compoziția pentru aluat și gata!

Brioșe cu brânză și usturoi

Brioșele pot fi și sărate, cea mai cunoscută rețetă fiind cea cu brânză și usturoi. Pentru mai multă savoare și un aspect pe măsură, presară semințe negre.

Brioșă cu spanac

Spanacul este alt ingredient ce poate fi folosit pentru brioșe. Toacă-l cu ajutorul unui robot și adaugă-l în aluat. Pentru mai multă savoare, adaugă și puțină brânză.

Sfaturi pentru brioșe perfecte

  1. Nu amesteca aluatul prea mult

Cel mai important sfat legat de prepararea brioșelor se referă la pregătirea aluatului. Dacă vrei să obții brioșe pufoase, nu trebuie să amesteci prea mult. Acest lucru va menține ingredientele umede, iar aluatul se va umfla.

  1. Reglează bine cantitatea de aluat

Când torni aluatul în forme, asigură-te că le umpli. Acest lucru este foarte important pentru creșterea brioșelor.

  1. Ai grijă la timpul de coacere

Dacă brioșele sunt scoase mai devreme din cuptor, stratul de bază poate fi lipicios. Dacă sunt lăsate prea mult timp, se pot usca. De aceea, timpul de coacere trebuie respectat.