Despre noi

Povestea Pakmaya

Povestea Pakmaya începe în Turcia, cu mult timp înainte: în anul 1923. În acel an, Mustafa Nevzat a pus bazele unui laborator farmaceutic cu numele său. Laboratorul a devenit unul dintre cei mai mari producători de medicamente din Turcia, dar și unul din cele mai vechi institute din domeniu. Experiența și cunoștințele din domeniul farmaceutic au inspirat dezvoltarea unei afaceri paralele, dedicate producției alimentare. Astfel, în 1973 a apărut în districtul Izmit din Turcia prima fabrică de drojdie Pakmaya.

Rompak SRL

Revenind la Pașcani, Rompak SRL este cea mai nouă fabrică din grup și una dintre cele mai noi din Europa. Aceasta a fost construită pentru a produce sub licență Pakmaya și a devenit funcțională după un proces de investiții ce a durat patru ani de la înființarea companiei. Rompak SRL a devenit în timp și unul dintre cei mai importanți producători de ingrediente profesionale pentru brutării, patiserii, cofetării și ingrediente destinate consumului casnic.

Produsele sunt rezultatul tradiției și experienței a peste patru decenii ale grupului Pakmaya, la care se adaugă echipamentele performante și procesele de producție monitorizate continuu și atent controlate.

Responsabilitatea noastră: calitatea

Știm că ingredientele Pakmaya se regăsesc în produse alimentare pe care le consumă aproximativ 10 milioane de persoane. Este o responsabilitate uriașă ce ne obligă să acordăm atenție deosebită măsurilor de siguranță alimentară și calității produselor. Certificările pe care Rompak le-a obținut atestă faptul că oferim produse de bună calitate și sigure pentru consum.

De la analize amănunțite asupra materiilor prime la monitorizarea și controlul procesului de producție și, în final, la transport  – totul este atent supravegheat și îmbunătățit în permanență.

Pentru a oferi produse cât mai bine adaptate pieței și cerințelor, în 2003 am înființat Centrul de Cercetare & Dezvoltare unde echipa de ingineri în industrie alimentară, chimiști și biologi lucrează pentru îmbogățirea gamei de produse. Astfel, astăzi avem în portofoliu peste 100 de produse. În cadrul acestui centru se desfășoară și cursuri de instruire cu diferite tematici, derivate din preocupările clienților noștri industriali sau din programul anual de dezvoltare a colaborării cu aceștia. Din dorința de a fi alături de clienții nostri și de a-i ajuta să-și rezolve problemele funcționale pe care le întâmpină în fluxul de producție, le punem la dispoziție laboratoarele și specialiștii nostri din cadrul acestui centru.

Familia Rompak

Nu am putea oferi o gamă atât de largă de produse de bună calitate fără cei peste 200 de membri ai echipei Rompak. Suntem ca o mare familie care, unită, dă companiei puterea să crească.

Mediul înconjurător

Preocuparea pentru mediul înconjurător este înscrisă în ADN-ul companiei Rompak și al mărcii Pakmaya. Generațiile viitoare merită un viitor sănătos de care suntem direct responsabili. Noi ne asigurăm că stațiile noastre de tratare a apei sunt adaptate cerințelor tehnologice și condițiilor impuse de mediu.

Tot din grijă pentru mediul înconjurător, fabrica dispune de stație independentă de procesare a soluției organice rezultate din procesul de producție a drojdiei. Astfel, din procesul biologic natural al fermentației, obținem drojdie proaspătă, numită popular și „drojdie verde” și vinasă, un fertilizator organic recomandat pentru agricultura bio.