AMANDINĂ

300 VIZUALIZARI | 2021-03-15 5:33:32 | Categorie: Desert
AMANDINĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

600 g ouă
600 ml ulei de floarea soarelui
300 ml apă

Pentru ganache:

500 g frișcă vegetală

Pentru sirop:

500 ml apă
500 g zahăr

Pentru glazură:

250 g frișcă vegetală

MOD DE PREPARARE

Blat: mixează toate ingredientele în cuva mixerului timp de 1 minut la viteză mică și alte 3-4 minute la viteză medie.
Pune compoziția astfel obținută într-un cadru dreptunghiular, pe tava cu hârtie de copt sau covor siliconic și coace-o în cuptorul ventilat la o temperatură de 160-170°C timp de 30-35 min.
Sirop: pune apa la fiert împreună cu zahărul și aroma de rom. Omogenizează ingredientele prin amestecare continuă și lasă siropul la fiert până dă în clocot. Lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei.
Ganache de ciocolată: mixează frișca 2-3 minute, adaugă apoi crema de cacao Pralin și mixează în continuare 2-3 minute la viteză medie.
Glazura de ciocolată: într-un vas pune la fiert frișca, peste care adaugă crema de cacao Pralin, amestecând continuu până la omogenizare. Lasă la frigider 1-2 h până la răcirea completă.
Asamblare: taie blatul în două foi egale, însiropează bine cu jumătate din cantitatea de sirop apoi întinde bine crema (din crema obținută păstrează cca. 200 g pentru a forma aveline la final). Așază cealaltă foaie de blat, însiropeaz-o și pe aceasta și dă prăjitura la rece pentru 2 ore.
Scoate prăjitura de la rece, porționează în pătrate de 5x5 cm, așază pe un grătar și glazureaz-o. Cu ajutorul poșului mai poți face câte o avelină din crema folosită, apoi dă din nou la rece.
Următoarea rețetă
>