BAGHETĂ RĂSUCITĂ

246 VIZUALIZARI | 2021-06-17 11:38:15 | Categorie: Pâine Rețete Post
BAGHETĂ RĂSUCITĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

8 Kg făină albă de grâu 650
6,9 - 7 l apă

MOD DE PREPARARE

Malaxare: 6 min viteza I si 8-10 min viteza II, apa se adaugă treptat, respectiv 5,5l la început iar restul cantității de apă, după ce se formează aluatul.
Recomandare: aluatul trebuie să fie elastic și de consistență moale. Temperatură aluat final: 25 - 26°C. Apa folosită la malaxare să nu depășească 10°C.
Odihnă și predospire: aluatul se lasă la odihnă într-o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei timp de 60-90min, cu o împăturire la jumătatea perioadei de fermentare. În cazul în care aluatul nu acumulează suficientă energie în urma împăturirii, se recomandă încă o împăturire.
Divizare și modelare finală: divizare manuală, 360g, aluatul se modelează prin răsucire.
Dospire: 40 min, la 35°C și 70-80 % umiditate relativă a aerului.
Coacere: la o temperatură între 220-230°C, în prezența aburului la începutul coacerii. Timp: 18-20 minute.
Următoarea rețetă
>