Baghete artizanale

505 VIZUALIZARI | 2019-07-15 1:15:06 | Categorie: Pâine Rețete Post
Baghete artizanale
6 PERSOANE
TIMP DE PREGĂTIRE: 60 MINUTE
TIMP DE COACERE: 18 MINUTE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

1 Kg făină
15 g sare
800 ml apă*

MOD DE PREPARARE

Puneti toate ingredientele în malaxor, inclusiv apa.
Malaxati timp de 10 minute (6 minute lent, 4 minute rapid)
Lasă aluatul să se odihnească 15-20 minute (pana cand drojdia incepe sa lucreze si aluatul incepe sa se umfle).
Divizati aluatul la gramajul dorit.
Modelati aluatul sub formă de baghete, pe o masa bine infainata.
Lasati baghetele la dospit timp de 45-50 minute la o temperatură de 32-35°C și o umiditate de 70-75%.
Înainte să introduceti baghetele în cuptor, crestati suprafața acestora cu un cuțit.
Coaceti pâinea la 220 – 240°C, timp de 18 minute, abur putin.
Coace pâinea la 220 – 240°C, timp de 18 minute.
Următoarea rețetă
>