CARROT CAKE

171 VIZUALIZARI | 4 luni în urmă | Categorie: Desert
CARROT CAKE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

250 g făină
200 g zahăr
130 g ulei
3 buc ouă
5 g sare
50 g nucă prăjită
50 ml lapte
5 g Scorțișoară, nucșoară, ghimbir, coajă de portocală
300 g morcov ras

Pentru crema de brânză:

150 g unt
150 g zahăr
300 g mascarpone/cremă de brânză Philadelphia

Pentru crema de unt și caise:

150 g unt

MOD DE PREPARARE

Blatul de tort: în bolul unui mixer se adaugă toate ingredientele, în ordinea în care sunt scrise în rețetă și se mixează până la omogenizare. Se tapetează 2 tavi cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt și se toarnă compoziția mai sus obținută. Se coc blaturile de tort timp de 45-50 minute la o temperatură de 180°C.
Crema de brânză: în bolul unui mixer se adaugă untul și zahărul pudră și se mixează până la obținerea unui amestec fin și aerat. Zahărul trebuie să fie complet dizolvat. Mixând în continuare la viteză medie, se adaugă crema de brânză / mascarpone și coaja de portocală. Se continuă mixarea până la omogenizare. Nu se supramixeaza!
Crema de unt și caise: în bolul unui mixer se adaugă untul și umplutura Fructello cu caise. Se mixează până la omogenizare.
Asamblare: blaturile de tort complet răcite se feliază în 2 părți egale. Se împarte crema de brânză în 3 părți egale. Pe un suport pentru tort se pune primul blat, peste ea se întinde uniform o parte din crema de brânză, se așază al doilea blat peste care se întinde uniform crema de caise. Se așază apoi al treilea blat peste care se întinde uniform crema de brânză, apoi se adaugă ultimul blat și se îmbracă tortul în crema de brânză.
Tortul se poate decora cu bucăți de nuca sau alt decor, după preferință!
Următoarea rețetă
>