CHEC CU AFINE ȘI GLAZURĂ DE LĂMÂIE

27 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Desert
CHEC CU AFINE ȘI GLAZURĂ DE LĂMÂIE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

450 g făină
450 g zahăr
450 g ou proaspăt
100 ml apă
250 g ulei
200 g afine proaspete

Pentru glazură:

350 g zahăr pudră
2 lingurițe zeamă de lămâie
2 - albușuri
300 g afine sau alte fructe proaspete

MOD DE PREPARARE

În vasul mixerului de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează timp de 1 minut la viteză mică și timp de 7 minute la viteză mare.
Se adaugă afinele și se amestecă până la obținerea unei compoziții cu o consistență cremoasă.
Compozită obținută se toarnă în tavi (cca ¾ din capacitatea tăvii), și se coace la o temperatură de 160-180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.
Pentru glazură: într-un un vas mediu, bine spălat și degresat, se bat albușurile. Se adaugă zeama de lămâie și zahărul pudră treptat (acesta trebuie să fie cât mai fin posibil; se cerne printr-o sită, dacă este necesar). Apoi, se amestecă cu mixerul timp de un minut, la treaptă mică. Se urcă treptat viteza mixerului până la viteza cea mai mare, care se menține timp de 5 minute. La finalul celor 5 minute, se va obține o pastă sidefată, albă, groasă și, în primul rând, omogenă.
Asamblare: se distribuire uniform glazura pe intreagă suprafață a checului și se ornează cu afine sau alte fructe proaspete, de sezon.
Următoarea rețetă
>