CHEC CU LĂMÂIE ȘI AFINE, CU GLAZURĂ DE ZAHĂR

218 VIZUALIZARI | 2022-11-29 9:13:40 | Categorie: Desert
CHEC CU LĂMÂIE ȘI AFINE, CU GLAZURĂ DE ZAHĂR
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

450 g făină
450 g zahăr
450 g ou proaspăt
100 ml apă
250 g ulei
200 g afine

Pentru glazură:

350 g zahăr pudră
2 lingurițe zeamă de lămâie
2 - albușuri de ou
300 g fructe proaspete (afine), coajă rasă de lămâie

MOD DE PREPARARE

În vasul mixerului de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează timp de 1 minut la viteză mică și timp de 7 minute la viteză mare.
Se adaugă afinele și se amestecă până la obținerea unei compoziții cu o consistentă cremoasă.
Compoziția obținută se toarnă în tăvi (circa ¾ din capacitatea tăvii), și se coace la o temperatură de 160-180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.
Glazură: într-un un vas mediu, bine spălat și degresat, se bat albușurile. Se adaugă zeamă de lămâie și zahărul pudră treptat. Apoi, cu un mixer, se amestecă timp de un minut la viteză mică. Se urcă treptat viteza mixerului până la viteza cea mai mare, care se menține timp de 5 minute. La finalul celor 5 minute se va obține o pastă sidefată, albă, groasă și omogenă.
Asamblare: se distribuire uniform glazura pe întreagă suprafață a checului și se ornează cu fructe proaspete (afine) și coajă rasă de lămâie.
Următoarea rețetă
>