Chec cu lămâie și mac

30 VIZUALIZARI | 7 luni în urmă | Categorie: Desert
Chec cu lămâie și mac
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

450 g făină
450 g zahăr
450 g ouă
250 g ulei
100 ml apă
100 g mac

Pentru glazură:

10 ml suc lămâie

MOD DE PREPARARE

În mixerul de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează timp de 1 minut la viteză mică și alte 7 minute la viteză mare.
Compoziția obținută se toarnă in tăvi (cca ¾ din capacitatea tăvii) și se coace la o temperatură între 160-180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.
Pregătirea glazurii: se amestecă zahărul cu sucul de lămâie, până ce zahărul se topește.
După ce checul este gata, se unge cu glazura de lămâie și se lasă la răcit în tavă timp de 20-30 de minute.
Se scoate apoi din tavă și se pune pe un grătar pentru a se răci complet.