CHEC GLAZURAT

150 VIZUALIZARI | 2022-06-27 6:14:59 | Categorie: Desert
CHEC GLAZURAT
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

400 g ouă
400 g ulei
200 ml apă

Pentru decor:

350 g zahăr pudră
2 lingurițe zeamă de lămâie
2 albușuri de ou
300 g fructe proaspete

MOD DE PREPARARE

În bolul unui mixer se adaugă ouăle, apa și Cake Mix-ul, apoi se mixează la viteză medie timp de 6 minute, după care se adaugă uleiul și se mai mixează la viteză mică circa 2 minute.
Compoziția obținută se toarnă în tăvi (circa jumătate din capacitatea tăvii).
Se pune la copt la o temperatură de 180-190°C, timp de 35-55 minute.
Pregătirea glazurii pentru decor: într-un un vas mediu, bine spălat și degresat, se bat albușurile. Se adaugă zeama de lămâie și zahărul pudră treptat. Zaharul pudră trebuie să fie pe cât de fin posibil, cerneți-l printr-o sită dacă este nevoie. Apoi, cu un mixer, amestecați timp de un minut la treaptă mică. Urcați treptat viteza mixerului până la viteza cea mai mare, pe care o mențineți timp de 5 minute. La finalul celor 5 minute veți obține o pastă sidefată, albă, groasă și omogenă.
Asamblarea checului: se distribuire uniform glazura pe întreaga suprafață a checului și se ornează cu fructe proaspete.
Următoarea rețetă
>