CHEC MARMORAT CU GLAZURĂ DE CIOCOLATĂ

48 VIZUALIZARI | 2022-11-30 9:23:04 | Categorie: Desert
CHEC MARMORAT CU GLAZURĂ DE CIOCOLATĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

450 g făină
450 g zahăr
450 g ou proaspăt
100 ml apă
250 g ulei

Pentru glazură:

300 g ciocolată
250 g frișcă lichidă
75 g unt

MOD DE PREPARARE

În vasul mixerului de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează timp de 1 minut la viteză mică și timp de 7 minute la viteză mare.
Compoziția obținută se toarnă în tavi (circa trei pătrimi din capacitatea tăvii) și se coace la o temperatură de 160-180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.
Glazură:
Se pune frișca lichidă într-o crăticioară la foc mic, se lasă să se încălzească bine, dar fără a atinge punctul de fierbere.
Se stinge focul și se adaugă peste frișca încălzită, ciocolata ruptă și untul.
Se amestecă intens până când se topesc cele două ingrediente solide și se omogenizează compoziția.
Se lasă glazura de ciocolată să se tempereze 5-6 minute, apoi se întinde uniform peste checul marmorat.
Următoarea rețetă
>