CHEESECAKE CU SMÂNTÂNĂ ȘI GLAZURĂ DE CACAO

63 VIZUALIZARI | 2022-04-26 10:12:02 | Categorie: Desert
CHEESECAKE CU SMÂNTÂNĂ ȘI GLAZURĂ DE CACAO
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

100 g zahăr pudră
100 g unt 82% grăsime
2 - ouă

Pentru umplutură:

800 g smântână grasă (min 20% grăsime)
8 buc gălbenuș de ou
6 buc albuș de ou
100 g făină albă de grâu
40 g praf de budincă cu aromă de vanilie
100 g zahăr pudră

Pentru decor:

250 g smântână pentru frișcă

MOD DE PREPARARE

Mixează toate ingredientele pentru aluat, cu o paletă, la viteză medie, timp de 5-6 minute.
La sfârșitul timpului de mixare, aluatul trebuie să fie omogen.
Aluatul astfel obținut se lasă la rece pentru 2 ore.
Întinde uniform intreagă cantitate de aluat la baza tăvii.
Pentru obținerea cremei de smântână, mixează smântana cu gălbenușurile, zahărul și aromele.
Peste smântână, adaugă praful de budincă cu aromă de vanilie, făină și amestecă continuu până la omogenizarea acestora.
Adaugă albușurile bătute spumă și încorporează-le cu o spatulă (nu cu mixerul), amestecând numai de jos în sus.
Întreaga cantitate de umplutură cu smântână se toarnă în tavă, peste foaia de aluat fraged, și se nivelează cu o spatulă.
Coacere la o temperatură de 170-180°C, timp de 45-50 minute.
Prepararea glazurii de cacao: într-un vas, încălzește la foc mic smântana pentru frișcă. Adaugă apoi crema de cacao Pralin, ia vasul de pe foc și amestecă continuu până la omogenizare.
Adaugă glazura de cacao la suprafața produsului copt și lasă cheesecakeul la frigider timp de 2 ore.
Următoarea rețetă
>