Choux Craquelin

862 VIZUALIZARI | 10 luni în urmă | Categorie: Desert
Choux Craquelin
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru choux:

600 g ulei de floarea soarelui
2 l apă (20°C)

Pentru craquelin:

500 g zahăr
500 g făină albă de grâu
500 g unt 67% grăsime

Pentru umplutură:

1 Kg frișcă vegetală

MOD DE PREPARARE

Pentru choux:
Se mixează cu paleta toate ingredientele timp de 1 minut la viteză mică și alte 4-5 minute la viteză mare.
Se pune compoziția într-un pos cu vârf rotund și se formează pe tavă (tapetată cu hârtie de copt sau pe covor siliconat) choux-uri cu diametrul de 3 cm.
La suprafață choux-ului se pune un cerc de craquelin.
Coacere:
În cuptor cu vatră : la o temperatură de 190°C, timp de 35-40 minute, cu puțin abur la debutul coacerii.
În ultimele 5 minute ale coacerii se recomandă coacerea cu trapa deschisă.
În cuptor ventilat: la o temperatură de 180°C, timp de 30 minute, cu puțin abur la debutul coacerii. În ultimele 5 minute ale coacerii se recomandă coacerea cu trapa deschisă.
Pentru craquelin:
În bolul mixerului se adaugă zaharul și untul temperat și se mixează cu paleta până la topirea completă a zahărului.
Se adaugă făina și se amestecă până la obținerea unui aluat omogen.
Se întinde o foaie cu grosimea de 2 mm din aluatul obținut, se lasă la frigider circa 2 ore, se decupează sub forma unor cercuri cu diametrul de 3.5 cm.
Pentru umplutură:
În bolul mixerului se adaugă frișcă vegetală și se mixeaza cu telul, la viteză mare circa 5 minute.
Se încorporează cu paleta crema Delicii Vanilla Fill, până la obținerea unei creme omogene.
Asamblarea prăjiturii Choux Craquelin:
Se taie pe jumătate choux-urile.
Cu ajutorul unui pos cu sprit, se umple o jumătate de choux cu cremă. Se recomandă turnarea cremei în strat gros sub forma unei aveline.
Se așază a doua jumătate de choux la suprafața cremei.