COZONAC

108 VIZUALIZARI | 2021-04-08 9:35:16 | Categorie: Alte Aluaturi Desert
COZONAC
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

10 Kg făină albă de grâu 650
2,5 kg zahăr
1,5 kg margarină 67% grăsime
3,5 l apă
20 buc gălbenuș de ou

Pentru umplutură:

3 l lapte
20 buc albuș de ou

MOD DE PREPARARE

Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică, apoi 8 minute rapid; adaugă margarina în treapta a doua de malaxare.
Lasă aluatul în cazan la odihnit timp de 10 minute.
Divizează-l în gramajul dorit și mai lasă-l la predospit pentru 15 minute.
Modelează-l în forma finală și adaugă umplutura: la 500g aluat recomandăm a se adăuga 350g umplutură hidratată.
Lasă la dospit pentru 80-90 min, la o temperatură de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%.
La finalul dospirii, unge suprafața cozonacului cu o emulsie de ou proaspăt.
Se coace la 180°C, timp de 50-60 minute într-un cuptor fără abur.
Următoarea rețetă
>