COZONAC BABKA CU CIOCOLATĂ

113 VIZUALIZARI | 2022-11-29 6:06:09 | Categorie: Alte Aluaturi Desert
COZONAC BABKA CU CIOCOLATĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 Kg făină albă de grâu 650
200 g zahăr
100 g margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui
500 ml apă

Pentru umplutură:

500 ml apă
200 g chipsuri de ciocolată

MOD DE PREPARARE

Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare);
Odihnă în cazan: 10 minute;
Divizare: la gramajul dorit;
Modelare rotund;
Predospire: 15 minute;
Modelare finală: laminare, umplere, modelare (la 500 g aluat se recomandă a se adăuga 350 g umplutură hidratată).
Umplutură: în bolul unui mixer se adaugă umplutura pentru cozonac și apa și se amestecă până la obținerea unei paste omogene.
Se taie rulourile, pe rând, în câte două parți egale, pe lungime, desprinzându-le complet. Se pun cele două jumătăți ale ruloului în cruce, cu umplutura. Se răsucesc, împletindu-le dinspre ambele capete.
Se așază cozonacii astfel modelați în tavi;
Dospire: 60-70 min (temperatura de 35 °C, umiditate relativă: 75 – 80%);
Coacere: 180 °C; timp de 50-60 minute.