COZONAC CU NUCĂ

243 VIZUALIZARI | 2021-11-29 3:55:14 | Categorie: Alte Aluaturi Desert
COZONAC CU NUCĂ
TIMP DE PREGĂTIRE: 150 MINUTE
TIMP DE COACERE: 70 MINUTE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

10 Kg făină albă de grâu 480
2 1/2 Kg zahăr
1 Kg ulei de floarea soarelui *
900 g gălbenuș de ou
4 1/2 l apă **
*se recomandă adăugarea uleiului de floarea soarelui în etapa a doua de malaxare
**cantitatea de apă adăugată poate varia în funcție de calitatea făinii

Pentru umplutură:

1,1 Kg albuș ou
4,6 l apă
0,3 Kg cacao

MOD DE PREPARARE

Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică, apoi 8 minute rapid.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și bine format și trebuie să aibă o temperatură de 28-32°C la finalul malaxării.
Lasă aluatul în cazan la odihnit timp de 10 minute.
Divizează-l în gramajul dorit și mai lasă-l la predospit timp de 15 minute.
Distribuie umplutura pe foaia de aluat, apoi ruleaz-o și modelează aluatul în formă finală (370g de aluat cu 310 g de umplutură pentru un cozonac de 600g produs finit).
Lasă la dospit pentru 60-90 minute, la o temperatură de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%.
Coace la 180°C, timp de 60-70 minute, fără abur.
Următoarea rețetă
>