Cozonac cu nucă

154 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Alte Aluaturi Desert
Cozonac cu nucă
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 Kg făină albă de grâu
200 g zahăr
100 g margarină
500 ml apă

Pentru umplutură:

450 ml apă

MOD DE PREPARARE

Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare);
Odihnă în cazan: 10 minute;
Divizare: la gramajul dorit;
Modelare: rotund;
Predospire: 15 minute;
Modelare finală: laminare, umplere, modelare (la 500 g aluat se recomandă a se adăuga 350 g umplutură hidratată).
Umplutură: în bolul unui mixer se adaugă umplutura pentru cozonac și apa și se amestecă până la obținerea unei paste omogene.
Se pun cele două rulouri în cruce, se răsucesc, împletindu-le dinspre ambele capete.
Se așază cozonacii astfel modelați în tăvi;
Dospire: 60-70 minute, la o temperatura de 35 °C si umiditate relativă: 75 – 80%;
Coacere: la o temperatura de 180°C, timp de 50-60 minute.
Următoarea rețetă
>