COZONAC POVITICA CU MAC

199 VIZUALIZARI | 2022-11-25 9:23:08 | Categorie: Alte Aluaturi Desert
COZONAC POVITICA CU MAC
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 Kg făină albă de grâu 650
200 g zahăr
10 g sare
100 g margarină
500 ml apă

Pentru umplutură:

620 g mac măcinat
320 ml lapte
320 g zahăr
10 g sare

MOD DE PREPARARE

Malaxare: 6 minute lent și 8 minute rapid (margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare);
Odihnă în cazan: 10 minute;
Divizare: la gramajul dorit;
Modelare rotund;
Predospire: 15 minute;
Modelare finală: laminare, umplere, modelare (pentru fiecare cozonac se divizează 3 bile de 150 g aluat la care se recomandă a se adăuga 100 g umplutură hidratată).
Umplutură: într-o oală se adaugă laptele, zahărul și un praf de sare. Când compoziția dă în clocot, se trage crăticioara deoparte și se adaugă vanilia. Imediat se toarnă laptele clocotit peste macul măcinat din castron. Astfel el se va opări, va absorbi lichidul și aromele și va deveni cremos. Se amestecă bine și se lasă crema de mac la răcorit până ajunge la temperatura camerei. Se întind separat trei fitile de aluat peste care se adaugă umplutura cu mac, se rulează și se așază unul lângă celălalt în tavă;
Dospire: 60-70 min (temperatură de 35°C, umiditate relativă: 75 – 80%);
Coacere: 180°C; timp de 50-60 minute.
Următoarea rețetă
>