Cozonac Stollen

30 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Alte Aluaturi Desert
Cozonac Stollen
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 Kg făină albă de grâu
150 g zahăr
450 g unt
2 buc gălbenuș de ou
250 ml lapte
10 g coajă de lămâie

Pentru umplutură:

200 g nucă măcinată grosier
100 g merișoare
250 g stafide
300 g coaja de lămâie și portocală confiată

Pentru decor:

150 g unt 82% grăsime

MOD DE PREPARARE

Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (untul se adaugă în treapta a doua de malaxare);
Odihnă în cazan: 30 minute;
Divizare: la gramajul dorit.
Umplutură: într-un bol se adaugă toate ingredientele și se amestecă, apoi se distribuie peste aluatul format. Se frământă până la distribuirea omogenă.
Se întinde aluatul și se împachetează în trei, de două ori. Se dă forma finală și se împăturește în două astfel încât să nu se suprapună complet. Trebuie să aibă o „creastă” mai proeminentă pe mijloc, de-a lungul lui.
Se așază cozonacul pe hârtia de copt, se acoperă și se lasă la dospit la frigider 12 ore (peste noapte).
Coacere:
Se preîncălzește cuptorul la 190°C, se scoate cozonacul de la frigider și se dospește la temperatura camerei 20-30 minute. Se introduce cozonacul Stollen în cuptorul bine încins și se reduce imediat temperatura la 170°C (având căldura de jos și ventilație).
Stollen se coace circa 80 – 90 minute.
Pentru decor: se topește untul și se pregătește zahărul pudră pentru decor. După ce s-a copt cozonacul, se unge cu untul fierbinte imediat ce va fi scos din cuptor și se presară zahăr pudră din abundență, de două-trei ori.
Următoarea rețetă
>