FOCACCIA CU ROȘII, MĂSLINE ȘI ROZMARIN

145 VIZUALIZARI | 11 luni în urmă | Categorie: Alte Aluaturi Rețete Post
FOCACCIA CU ROȘII, MĂSLINE ȘI ROZMARIN
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

8 Kg făină albă 650
1500 ml ulei de măsline
1 Kg măsline
1 Kg roșii
100 g rozmarin
100 g oregano
7 l apă

MOD DE PREPARARE

Malaxare: 6 min viteza I și 8-10 min viteza II.
Recomandare: aluatul trebuie să fie elastic și de consistență moale. Temperatura aluatului final: 25 - 26°C. Apa folosită la malaxare nu trebuie sa depășească 10°C. Aluatul astfel obținut se lasă la fermentat, la temperatura mediului ambiant, într-un vas în care s-a aplicat în prealabil un strat de ulei de floarea soarelui/ măsline (pentru a preveni lipirea aluatului de pereții vasului).
Odihna în tavă: 30 minute împăturită; tava unsă cu ulei de floarea soarelui/ măsline.
Predospire: 90-120 minute; împaturirea se realizează de două ori la interval de 50-60 minute.
Dospire: 30 minute, la 35°C și 60-70 % umiditate relativă a aerului. La suprafața foii, cu ajutorul vârfului degetelor, se fac pe alocuri găuri. Se unge suprafața cu ulei de măsline. Se presară cu rozmarin și oregano și se adaugă pentru decor măslinele și feliile de roșii.
Coacere: 200°C, în prezența aburului la debutul coacerii. Timp: 30 minute.
Următoarea rețetă
>