FOIETAJ CU UMPLUTURĂ DE VIȘINE

143 VIZUALIZARI | 11 luni în urmă | Categorie: Alte Aluaturi Rețete Post
FOIETAJ CU UMPLUTURĂ DE VIȘINE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

10 Kg făină albă de grâu 650
200 g gluten de grâu
800 g margarină 82% grăsime pentru laminat
200 g sare iodată
5 l apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

MOD DE PREPARARE

Malaxare: 4 minute la viteza mică, 4 minute la viteza mare.
Divizare: 2.4 kg aluat.
Relaxare: 10 minute în folie, la rece.
Dospire: 35°C, 85% H, 50-60 minute.
Coacere: la o temperatură de 220°C, timp de 15-18 minute în cuptor ventilat.
Laminarea aluatului: se laminează, se pliază de 3 ori în 3, se laminează la grosimea de 5 mm.
Se întinde aluatul la o grosime de 3-3,5 mm. Se decupează pătrate cu latura de 10 cm. Se crestează 4 tăieturi în 2 colțuri diametral opuse. Se suprapune unul dintre colțurile crestate la marginea crestăturii din diagonală. Se suprapune în diagonală și cel de-al doilea colț, formându-se astfel un romb.
După dospire, se aplică o emulsie de ou.
Se adaugă Delicii Vișine fill cu ajutorul unui poș, peste care se adaugă fructe din compot sau fructe congelate, orice sortiment, și aditional zahăr pudră, pentru decor.
Următoarea rețetă
>