LIPII KEBAB

44 VIZUALIZARI | 12 luni în urmă | Categorie: Alte Aluaturi
LIPII KEBAB
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

10 Kg făină albă de grâu 650
200 g sare
8 l apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

MOD DE PREPARARE

Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 8-10 minute la viteză mare a malaxorului.
Pentru malaxarea la viteză mică se folosesc doar două treimi din cantitatea totală de apă aferentă rețetei.
În timpul malaxarii la viteză mare, se recomandă adaosul supliementar de apă, până la o hidratare a făinii de până la 100% (în acest caz făina folosită trebuie să aibă o valoare a W mai mare de 250 J).
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic.
Odihnă: 30 minute.
Divizare: 120 g aluat pentru o lipie Kebab de 100 g.
Modelare rotundă și predospire în bilă: 10 minute.
Aplatizarea bilelor de aluat.
Se așază lipiile pe tavă și se lasă la odihnă alte 5 minute.
Coacere: la o temperatură de 260-270°C, timp de 8-10 minute, fără abur.
Următoarea rețetă
>