MUCENICI MOLDOVENEȘTI

108 VIZUALIZARI | 2022-02-21 10:48:52 | Categorie: Alte Aluaturi Desert
MUCENICI MOLDOVENEȘTI
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

10 Kg făină albă de grâu
1250 g zahăr
500 ml ulei de floarea soarelui
1 buc ou
5 l apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
500 g miere
1 Kg nucă măcinată

MOD DE PREPARARE

Malaxează toate ingredientele, cu excepția uleiului, timp de 4 minute la viteză mică după care adaugă uleiul și continuă malaxarea alte 7-8 min la viteză mare.
Odihnă : 10 min.
Modelare în forma și la gramajul dorit.
Dospire: 30 minute
Coacere: 230 - 240°C timp de 15 - 20 minute.
După coacere, unge suprafața mucenicilor cu miere și presară nuca măcinată, pentru decor.
Următoarea rețetă
>