PÂINE ALBĂ

130 VIZUALIZARI | 2022-05-05 7:45:54 | Categorie: Pâine Rețete Post
PÂINE ALBĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

7 Kg făină albă de grâu 650
5500 ml apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

MOD DE PREPARARE

Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Odihnă în cazan: 10-15 minute.
Divizare: 570 g aluat pentru o pâine de 500 g.
Predospire în bilă : 15 minute.
Modelare finală: franzelă.
Dospire finală: 60 minute la o temperatură de 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
Coacere: la o temperatură de 230-240°C, timp de 25-30 minute (în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului, cu abur).
Următoarea rețetă
>