Pâine artizanală

1843 VIZUALIZARI | 2019-07-15 12:58:25 | Categorie: Pâine Rețete Post
Pâine artizanală
6 PERSOANE
TIMP DE PREGĂTIRE: 90 MINUTE
TIMP DE COACERE: 20 MINUTE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

1 Kg făină
15 g sare
2/3 l apă*

MOD DE PREPARARE

Puneti toate ingredientele în malaxor și adaugă trei sferturi din cantitatea totală de apă.
Malaxati timp de 10 minute (6 minute lent, 4 minute rapid).
Adaugati apa rămasă treptat, dupa minutul 2 de malaxare, la viteza rapida. Aluatul obtinut trebuie sa fie suplu si elastic.
Lasati aluatul să se odihnească 30 minute.
Divizati aluatul la gramajul dorit.
Bucățile de aluat se lasă la predospit timp de 10 minute.
Modelati usor bucatile de aluat pe o masa bine infainata, in forma dorita
Așezati bucățile de aluat fie în tavi , fie direct pe panacot și lasati-l la dospit timp de 35-40 minute, la o temperatură de 32-35°C și o umiditate de 70-75%, sau afara, pentru a prinde o usoara coaja (pt un aspect mai rustic)
Înainte de a introduce aluatul în cuptor, crestati suprafata aluatului cu un cuțit.
Coaceti pâinea la 220 – 240°C, timp de 20 – 25 minute, cu abur putin.
Următoarea rețetă
>