PÂINE CIABATTA

264 VIZUALIZARI | 2021-12-22 5:12:33 | Categorie: Pâine Rețete Post
PÂINE CIABATTA
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

8 Kg făină albă 650
7 l apă

MOD DE PREPARARE

Malaxare: 6 minute la viteza I și 8-10 min la viteza II.
Recomandare : Aluatul trebuie să fie elastic și de consistență moale. Temperatura aluatului final: 25 - 26°C. Apa folosită la malaxare nu trebuie să depașească 10°C. Aluatul astfel obținut se lasă la fermentat, la temperatura mediului ambiant, într-un vas în care s-a aplicat în prealabil un strat de ulei de floarea soarelui/ masline (pentru a preveni lipirea aluatului de pereții vasului).
Odihna în tavă: 30 min împăturită; tava unsă cu ulei de floarea soarelui/ măsline.
Predospire : împăturirea se realizează de două ori la interval de 50-60 minute.
Divizare și modelare finală: divizare manuală, 360g; sub formă de dreptunghi.
Dospire : 40-50 minute, la o temperatură de 35°C si 60-70 % umiditate relativă a aerului.
Coacere: la o temperatură de 220-230°C, în prezența aburului la debutul coacerii, timp de 20-22 minute.