Pâine ciabatta

209 VIZUALIZARI | 2019-07-15 12:45:49 | Categorie: Pâine Rețete Post
Pâine ciabatta
6 PERSOANE
TIMP DE PREGĂTIRE: 120 MINUTE
TIMP DE COACERE: 17 MINUTE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

1 Kg făină
15 g sare
800 ml apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
20 g ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

Malaxati toate ingredientele, 6 min. la viteza mica si 6 min. la viteza mare, adăugând două treimi din cantitatea de apă necesară rețetei.
Adaugati restul de apă treptat, la viteza mare, incepand cu al treilea minut. Se obtine un aluat moale si elastic.
Puneti uleiul de masline int-un vas (lighean)
Puneti aluatul obtinut in ligheanul cu ulei.
Lasati aluatul la odihnă între 35-40 minute (pana isi dubleaza volumul)
Cand si-a dublat volumul, impachetati-l, ridicandu-l de la fundul ligheanului spre suprafata ( se face o reframantare usoara).
Lasati-l să fermenteze pentru încă 20 minute (pana isi dubleaza volumul), apoi reimpachetati si lasati iarasi la fermentat.
Dupa aproximativ 20 minute, goliti aluatul pe o masa, fie tapetata cu faina, fie unsa cu ulei de masline.
Divizati la greutatea dorita, fara sa manipulati (agresati) foarte mult aluatul (pt a se pastra alveolajul).
Asezati bucatile de aluat divizate, fie pe tava, fie direct pe panacod.
Lasati 15-20 minute la relaxat, la temperatura ambianta.
Puneti la copt 17-20 minute în cuptorul încins la 230 grade, cu abur putin sau mai mult, in functie de coaja pe care o dorim.
Următoarea rețetă
>