PÂINE CU SECARĂ ȘI CHIMEN

23 VIZUALIZARI | o lună în urmă | Categorie:
PÂINE CU SECARĂ ȘI CHIMEN
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

10 Kg făină albă de grâu 650
170 g sare
300 g chimen
6 - 6.5l apă (cantitatea de apă poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

MOD DE PREPARARE

Malaxează toate ingredientele, cu excepția chimenului, timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului. Chimenul se adaugă în ultimele două minute de malaxare la viteza a doua.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Lasă aluatul, în cazan, la odihnă timp de 10-15 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).
Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.
După predospire realizează modelarea finală. Crestează aluatul și înfaineaza-l pentru un aspect rustic.
Dospește aluatul 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230°C, 25-30 minute pentru pâine 500g).
Următoarea rețetă
>