PÂINE LA TAVĂ CU FĂINĂ DIN SEMINȚE DE STRUGURI, ARAHIDE ȘI NUCĂ

123 VIZUALIZARI | 2021-07-13 12:57:35 | Categorie: Pâine Rețete Post
PÂINE LA TAVĂ CU FĂINĂ DIN SEMINȚE DE STRUGURI, ARAHIDE ȘI NUCĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

7 Kg făină albă de grâu 650
0,5 kg nucă
0,4 kg margarină/ ulei de floarea soarelui
5,5 - 5,6 l apa (cantitatea de apă poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

MOD DE PREPARARE

Malaxează ingredientele la viteza I timp de 6 minute și 4-6 minute la viteza II. Miezul de nucă (de preferat bucăți mari) se adaugă în ultimele 2 minute de malaxare la viteza II.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Lasă aluatul la odihnă în malaxor timp de 15 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).
Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.
După predospire realizează modelarea finală.
Dospește aluatul 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 25-30 minute pentru o pâine de 500g, cu abur).