PÂINE RAMERINO

264 VIZUALIZARI | 2021-08-12 5:40:24 | Categorie: Pâine
PÂINE RAMERINO
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

10 Kg făină albă de grâu 650
150 g sare iodată
500 g lapte praf
2 Kg stafide
2 - ouă
200 g rozmarin
1 l ulei de măsline
7 l apă, în funcție de capacitatea de hidratare a făinii

MOD DE PREPARARE

Malaxează toate ingredientele timp de 5 minute la viteză mică și alte 10-15 minute la viteză mare a malaxorului.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistentă optimă.
Lasă aluatul la odihnă 1.5-2 ore pe un pat de făină. Aluatul astfel obținut se împăturește și se lasă la odihnă alte 10 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit, modelează-l rotund și se dospește timp de 45-50 minute la 32-35°C, 75% umiditate.
La scoaterea din cuptor se crestează suprafața pâinilor.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 25 minute pentru o pâine de 500 g)
Următoarea rețetă
>