PÂINE RUSTICĂ CU 7 SEMINȚE

304 VIZUALIZARI | 2021-07-13 2:14:52 | Categorie: Pâine Rețete Post
PÂINE RUSTICĂ CU 7 SEMINȚE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

7 Kg făină albă de grâu 650
5,5 l apă (cantitatea de apă poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

MOD DE PREPARARE

Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteza mică și alte 4-6 minute la viteza mare a malaxorului.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.
Lasă aluatul la odihnă în malaxor timp de 5-10 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).
Lasă aluatul la predospit timp de 15 minute.
După predospire realizează modelararea finală sub formă rotundă.
Dospirea finală se realizează în coșuri presărate cu făină timp de 50-60 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
La scoaterea din dospitor răstoarnă pâinea din coșuri și crestează-le adânc.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 20-25 minute pentru o pâine de 500g, cu abur).
Următoarea rețetă
>