PÂINE STROMBOLI

191 VIZUALIZARI | 2021-08-12 7:11:29 | Categorie: Pâine
PÂINE STROMBOLI
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

10 Kg făină albă de grâu 650
200 g sare iodată
300 ml ulei de măsline
6 l apă, în funcție de capacitatea de hidratare a făinii

Pentru umplutură:

5 Kg mozarella
2 Kg roșii pasate
50 g usturoi
300 ml ulei de măsline
100 g sare grunjoasă
50 g rozmarin
50 g piper negru

MOD DE PREPARARE

Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și de consistentă optimă.
Lasă aluatul la odihnă 1.5-2 ore pe un pat de făină. Aluatul astfel obținut împăturește-l și lasă-l la odihnă alte 10 minute.
Întinde o foaie cu grosimea de 1 cm, unge-o cu ulei de măsline, presară brânză, roșiile pasate și restul condimentelor și rulează nu foarte strâns.
Coace pâinile la 200°C, timp de 35-40 minute.
Următoarea rețetă
>