PAPANAȘI

111 VIZUALIZARI | 3 săptămâni în urmă | Categorie: Desert
PAPANAȘI
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

1300 g brânză de vaci

Pentru prăjire:

500 g ulei de floarea soarelui

Pentru decor:

300 g smântână
300 g dulceață de fructe, după preferințe

MOD DE PREPARARE

În bolul unui mixer se pune brânza de vaci și se omogenizează. Amestecul de brânză trebuie să fie cremos și fără cocoloașe.
Se adaugă apoi mixul pentru gogoși, praful de copt și zahărul vanilinat și se omogenizează din nou.
Atenție: compoziția nu trebuie frământată mult pentru că se întărește (făina dezvoltă rețeaua de gluten). Marja de toleranță la făină este de +/- 10%, prin urmare se pot adăuga sau scoate maxim 100 g de făină in plus sau in minus versus rețeta.
Se acoperă aluatul cu folie de plastic aplicată direct pe suprafața lui și se ține la frigider pentru 30 de minute.
Se presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru, se răstoarnă aluatul și se presară cu puțină făină.
Se întinde aluatul sub forma unei foi cu grosime de 2.5 cm.
Se decupează papanașii cu o formă circulară pentru gogoși (inel metalic de 10-12 cm).
Se încinge uleiul la aproximativ 170°C, apoi se pun papanașii și se prăjesc câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Papanașii se pot servi cu smântână și dulceață de fructe, după preferințe.
Următoarea rețetă
>