Pască cu brânză și glazură de cacao

88 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Desert
Pască cu brânză și glazură de cacao
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

*Pentru o tavă cu 26-28 cm diametru

Pentru umplutura de brânză:

900 g cremă de brânză
250 g smântână cu min. 24% grăsime
3 buc ouă
200 g zahăr
60 ml suc lămâie
30 g coajă de lămâie

Pentru umplutura de cacao:

100 g ou
100 g ulei de floarea soarelui
50 ml apă

Pentru glazură:

120 ml lapte
100 g unt
120 g zahăr

Pentru decor:

3 buc ouă de ciocolată
100 g fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE

Umplutura de brânză:
În bolul unui mixer se amestecă crema de brânză cu ouăle și zahărul cu ajutorul unui tel. Se adaugă apoi smântâna și se încorporează în amestec. Se adaugă la final coaja de lămâie, sucul de lămâie și aroma de vanilie și se omogenizează compoziția.
Umplutura de cacao:
În mixerul de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează 1 minut la viteză mică pentru omogenizare și 4 minute la viteză mare pentru emulsionare.
Glazură:
Într-o oală, se adaugă zahărul și cacaoa, se omogenizează și se adaugă laptele.
Se pune oala pe foc mic și se amestecă continuu până la dizolvarea zahărului. Se adaugă untul și se aduce la punctul de fierbere.
Se obține o glazură lucioasă, omogenă și foarte puțin vâscoasă.
Asamblare:
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se toarnă compoziția de brânză în tavă. Cu o linguriță se pune din loc în loc umplutura de cacao, și eventual cu vârful unui cuțit se creează un efect marmorat sau se lasă ca atare.
Coacere:
Se dă tava la cuptor și se coace pasca pentru 45-50 minute la 180°C, în funcție de cuptor.
Se scoate pasca pe un grătar metalic și se lasă să se răcească complet înainte de a fi glazurată.
Se decorează cu ouă de ciocolată și fulgi de cocos.
Următoarea rețetă
>