Pită, 4 rețete din aceeași bază

11 VIZUALIZARI | 2 săptămâni în urmă | Categorie: Alte Aluaturi Pâine Rețete video
Pită, 4 rețete din aceeași bază
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru bază:

3 Kg făină albă de grâu
1800 ml apă
60 ml ulei
60 g zahăr
45 g sare

Pentru pită cu rozmarin:

1600 g aluat
10 g rozmarin

Pentru pita cu usturoi:

1600 g aluat
10 g usturoi

Pentru pită cu măsline:

1600 g aluat
100 g măsline feliate

Pentru pită cu roșii uscate:

1600 g aluat
100 g nucă
100 g roșii uscate

MOD DE PREPARARE

Se mixează ingredientele pentru bază timp de 3 minute la viteză mică, apoi 6 minute la viteză mare.
După 6 minute se adaugă drojdia proaspătă și sarea și se mixează 2 minute la viteză mare.
Peste aluat se adaugă rozmarinul/usturoiul/măslinele/nuca și roșiile uscate și se mixează timp de 1 minut la viteză mare.
Se lasă aluatul la odihnă pentru 15 minute, apoi se taie la dimensiunea dorită și se dă formă.
Se lasă la dospit pentru 45 de minute.
Se unge cu gălbenuș, se modelează și se presară cu cimbru.
Se coace pentru 15 minute la o temperatură de 250 de grade.