PITĂ HAIDUCEASCĂ

362 VIZUALIZARI | 2021-04-20 7:36:22 | Categorie: Pâine Rețete Post
PITĂ HAIDUCEASCĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

7 Kg făină albă de grâu 650
6500 ml apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

MOD DE PREPARARE

Mixează toate ingredientele până la obținerea unui aluat bine dezvoltat.
Lasă aluatul la odihnă timp de 20 - 30 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 570g aluat pentru o pâine de 500g).
Lasă aluatul la predospit timp de 10 min.
După predospire realizează modelarea finală.
Dospește aluatul 30-40 min, la 35 °C, 70-80% umiditate relativă a aerului.
Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230ºC, 30 min. pentru o pâine de 500g, cu abur.