PLĂCINTE CU BRÂNZĂ “POALE-N BRÂU”

28 VIZUALIZARI | 4 luni în urmă | Categorie: Desert
PLĂCINTE CU BRÂNZĂ “POALE-N BRÂU”
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

10 Kg făină albă de grâu 650
1 Kg Cozopak Max Fresh
1 Kg zahăr
500 g margarină pentru aluat/ulei de floarea soarelui
5 l apă

Pentru umplutură:

9 Kg brânză proaspătă de vaci cu conținut ridicat de grăsime
900 g Stabil Plus
1800 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
1800 g stafide
18 buc ouă

MOD DE PREPARARE

Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina/uleiul de floarea soarelui se adaugă în treapta a doua de malaxare).
Odihna în cazan: 10 minute.
Divizare: la gramajul dorit; modelare rotundă.
Predospire în bilă: 15 minute.
Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare (la 80 g aluat se adaugă circa 50 g umplutură cu brânză).
Dospire: 50 min (temperatură de 35°C, umiditate relativă: 75 – 80%).
La finalul dospirii suprafața plăcintelor se va unge cu o emulsie de ou proaspăt.
Coacere: 230-240°C; timp de 25 minute, cu puțin abur.
Pregatire umplutură cu brânză: în vasul unui mixer se adaugă brânza, zahărul pudră cu aromă de vanilie și ouăle și se spumează, cu telul, timp de 10 minute.
Stafidele se hidratează în apa cu esență de rom circa 30 minute, se scurg și se adaugă peste brânză.
Se adaugă Stabil Plus și se continuă mixarea până la încorporarea completă.