PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE LAPTE

77 VIZUALIZARI | 2022-11-29 2:21:56 | Categorie: Desert
PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE LAPTE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru foi:

700 g ouă
100 ml apă

Pentru cremă:

400 g ciocolată albă
1 Kg smântână pentru frișcă
400 g lapte condensat
400 g mascarpone
10 g extract de vanilie

MOD DE PREPARARE

În cuva mixerului adaugă ouăle, mixul și apa. Mixează la vitează mică până la omogenizarea ingredientelor, după care continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute, până când compoziția își dublează volumul.
Pentru o tavă cu dimensiunea 40*60 cm dozează 800g compoziție, întinde uniform și coace în cuptor ventilat la 250°C timp de 4-5 minute;
Pentru cremă: topește ciocolata pe bain marie, amestecând până la omogenizare;
Într-un bol separat, bate smântână pentru frișcă;
În alt bol pune crema mascarpone, adaugă laptele condensat și extractul de vanilie. Peste acestea, adaugă ciocolata topită și răcită și continuă să amesteci până la omogenizare. Treptat adaugă frișca bătută și incorporeaz-o ușor.
Taie foaia de prăjitură în două; întinde uniform crema peste prima foaie, acoperă cu a doua foaie și decorează cu fulgi de cocos sau zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Următoarea rețetă
>