PRĂJITURĂ MILLE FEUILLE

99 VIZUALIZARI | 2022-11-25 8:16:46 | Categorie: Desert
PRĂJITURĂ MILLE FEUILLE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru foi:

1 Kg făină albă de grâu
30 g zahăr
500 ml apă
600 g margarină pentru foietat

Pentru cremă:

1 l lapte

Pentru decor:

300 g fructe proaspete (zmeură, căpșune, afine)

MOD DE PREPARARE

În bolul unui mixer mixează toate ingredientele până la obținerea unui aluat bine dezvoltat.
Odihnă: 5 minute.
Divizare: în bucăți de 0.9 kg aluat. Pentru împachetare se folosesc 0.3 kg margarină 82% pentru 0.9 kg aluat.
Se fac împachetări de 3 ori în 3, după care se pune aluatul la rece timp de 15 minute. Se scoate de la rece și se întinde o foaie de 3 – 4 mm grosime.
Aluatul de foietaj (fiecare bucată pe rând ) se întinde pe o hârtie de copt de dimensiunea tăvii de cuptor (aproximativ 60x40 cm). Peste aluat pune o a doua hârtie de copt și așază o altă tavă de cuptor peste (sau o greutate), astfel încât să țină aluatul plat și să nu îi permită umflarea în timpul coacerii. Pune aluatul în cuptorul preîncălzit la 230˚C pentru 15-20 minute.
După coacere scoate aluatul să se răcească pe un grătar și apoi taie-l în 4 fâșii pe orizontală. Fiecare fâșie obținută se taie în 5 și vei obține 24 bucăți de aproximativ 10x10cm din care vor rezulta 8 porții.
Per total, din ambele aluaturi vei obține 16 bucăți de mille feuille.
Crema de vanilie: adaugă în bolul mixerului vanilla delice și laptele și mixează la viteză mică 1 minut pentru omogenizare și alte 3 minute la viteză mare.
Asamblare: pentru fiecare porție vei folosi 3 bucăți de aluat de foietaj copt anterior. Crema se pune într-un poș cu dui rotund mic la capăt (sau după preferințe).
Ia prima bucată de aluat și pune cu poșul cremă, 3 rânduri de cremă de forme rotunde mici. Pune al doilea blat și repetă procedura. Apoi pune al treilea strat de blat și ornează prăjitura cu cremă și zmeură, căpșune sau afine.
Următoarea rețetă
>