TARTĂ DE CIOCOLATĂ

27 VIZUALIZARI | 3 săptămâni în urmă | Categorie: Desert
TARTĂ DE CIOCOLATĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blatul de tartă:

150 g margarină
50 g untură
150 g zahăr
37 ml apă
30 g cacao

Pentru sosul de caramel:

250 g zahăr
50 ml apă
100 g smântână pentru frișcă
25 ml zeamă de lămâie

Pentru crema de ciocolată:

300 g smântână pentru frișcă
30 g cacao

Pentru decor:

250 g fructe proaspete

MOD DE PREPARARE

Prepararea blatului de tartă: se mixează toate ingredientele timp de 5 minute la viteză medie până la obținerea unui aluat omogen. Aluatul astfel obținut se lasă la refrigerat, la o temperatură de 0-6°C, timp de 2 ore. Se întinde aluatul sub forma unei foi cu grosime cuprinsă între 3-4 mm. Se decupează aluatul și se înțeapă pe alocuri.
Peste aluat se pune o foaie de copt, iar peste foaia de copt se pune o cană de boabe de fasole sau orez (greutatea boabelor va împiedica aluatul să se umfle).
Se coace aluatul în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200°C, timp de 15 minute, cu boabele așezate peste aluat și încă 5 minute fără boabe. Se scoate tava din cuptor și se lasă blatul de tartă la răcit.
Prepararea sosului de caramel: se pune zahărul, apa și zeama de lămâie într-o cratiță cu fund dublu, se pune la foc mediu și se fierbe compoziția fără să se amestece (dacă aceasta se va amesteca, există riscul să se cristalizeze zahărul și să se formeze cocoloașe). După 4-5 minute, atunci când zahărul începe să devină din transparent, gălbui, se micșorează intensitatea focului. Se lasă oala pe foc până când se obține o nuanță arămie și un miros plăcut de caramel. Dacă se folosește un termometru, se lasă oala pe foc până când acesta ajunge la 180°C.
Atunci când am obținut nuanța dorită, se ia oală de pe foc și se toarnă frișca în fir subțire, amestecând continuu. Frișca și caramelul vor bolborosi cu bule mari și cu aburi, este o reacție normală, se amestecă în continuare compoziția.
Se adaugă apoi smântâna. În cazul în care apar cocoloașe, vasul se pune din nou pe foc, timp de 1 minut, până ce acestea se topesc.
Sosul obținut se lasă departe, până se răcește complet.
Prepararea cremei de ciocolată: se pune smântâna într-o cratiță cu fundul dublu și se lasă la foc mic până ajunge la punctul de fierbere. Se ia vasul de pe foc și se adaugă în smântână crema Delicii choco fill și cacaoa, apoi se amestecă cu un tel până când se obține o cremă densă și lucioasă.
Se lasă crema deoparte până când se răcește ușor (aprox. 10 minute).
Asamblarea tartei: se ia tava cu blatul de tartă copt și răcit, se toarnă caramelul și se întinde în strat uniform. Se pune tava la frigider pentru 30 de minute, apoi se scoate și se toarnă crema de ciocolată. Tarta se pune din nou la rece pentru 2 ore.
Tarta cu ciocolată se decorează cu fructe proaspete, după preferințe.
Următoarea rețetă
>