TORT CU AFINE ȘI MASCARPONE

21 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Desert
TORT CU AFINE ȘI MASCARPONE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

250 g ouă
50 g sirop afine

Pentru cremă:

500 g mascarpone
200 g afine proaspete
400 g jeleu afine
100 g Sirop afine (pentru colorarea cremei pentru décor)
300 g smântână pentru frișcă

Pentru decor:

150 g afine proaspete

MOD DE PREPARARE

Pentru blatul de tort: toate ingredientele se mixează la viteză mare timp de 5-6 minute.
Se coace blatul la o temperatură de 180-190°C, timp de 35-40 minute, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului.
Pentru cremă: smântana lichidă se mixează cu zahărul pudră cu aromă de vanilie cât să se îngroașe puțin. Apoi se adaugă crema mascarpone și se încorporează bine.
Crema se împarte în două boluri: într-un bol se mută un sfert din cantitatea de cremă, pentru decorul exterior; aceasta se împarte în alte 2 boluri mai mici, două treimi din cremă vor rămâne albe, iar o treime se va colora cu siropul de afine. În alt bol se pune restul cantității de cremă, apoi se amestecă cu afinele proaspete, pentru a obține crema pentru umplerea tortului.
Asamblarea tortului: blatul se secționează în trei părți egale cu un cuțit bine ascuțit, cu lama subțire. Montarea se face pe un platou întins. Se așază prima foaie de blat, apoi crema de mascarpone cu afine, un strat de jeleu de afine, a două foaie de blat, crema de mascarpone cu afine, un strat de jeleu de afine, a treia foaie de blat și crema albă, păstrată pentru a îmbracă tortul. La baza tortului se va întinde în strat uniform crema pentru decor, colorată cu siropul de afine.
Tortul se decorează cu afine proaspete. După preferință, se mai poate folosi un pos cu dui stelat și se vor face moțuri de frișcă sau cremă albă, peste care se vor așeza afinele proaspete.
Următoarea rețetă
>