TORT CUPOLĂ CU FELII DE RULADĂ ȘI ȘARLOTĂ CU FRUCTE DE PĂDURE

186 VIZUALIZARI | 4 luni în urmă | Categorie: Desert
TORT CUPOLĂ CU FELII DE RULADĂ ȘI ȘARLOTĂ CU FRUCTE DE PĂDURE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru foaia de ruladă:

500 g Roll Mix Vanilla
350 g ouă
50 ml apă
500 g Delicii cu aromă de fructe de pădure
500 g frișcă vegetală

Pentru umplutură:

1 Kg suc de portocale proaspăt stors
300 g zahăr pudră
60 g amidon de porumb
30 g gelatină
800 g smântână pentru frișcă
250 g fructe proaspete (zmeură, căpșuni, fructe de pădure)
10 g coajă de portocală rasă

Pentru ornare:

100 g zmeură / căpșuni

MOD DE PREPARARE

În cuva mixerului se adaugă mixul, ouăle și apa. Se mixează la vitează mică până la omogenizarea ingredientelor după care se continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul.
În cazul foilor de ruladă, pentru o tavă cu dimensiunea 40*60 cm sunt necesare 450 g compoziție.
Compoziția se întinde uniform și se coace în cuptor ventilat la 250°C timp de 4-5 minute.
Se lasă la răcit foile de ruladă, după care se umplu cu Delicii cu aromă de fructe de pădure în amestec cu frișca vegetală 1:1 și se păstrează rulate în hârtie de copt.
Într-un vas se pune gelatina la hidratat în cca. 250 ml din sucul de portocale. Când gelatina a absorbit tot lichidul, se așază vasul la foc mic și se încălzește, amestecând continuu până la dispersia totală a gelatinei. Se lasă la răcit până ajunge la temperatura mediului ambiant.
Amidonul și zahărul pudră se pun într-un vas încăpător. Se toarnă treptat restul de 750ml de suc de portocale peste ele, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Se așază vasul pe foc mic și se amestecă continuu. Se aduce compoziția la fierbere și se lasă să clocotească încet 1 minut.
Se amestecă cele 2 componente: crema de portocale cu gelatina caldă și se lasă la răcorit 40-50 de minute.
Smântâna pentru frișcă se toarnă în vasul mixerului și se bate la viteză mică pentru 1 minut și la viteză mare până la spumarea acesteia. Pentru acest tort nu este nevoie ca frișca să fie foarte bătută, ci este suficient ca ea să fie cremoasă.
La sfârșit, se amestecă ambele componente: crema de portocale răcorită și frișca bătută. Mai întâi se adaugă 2 linguri de frișcă în cremă și se amestecă. Se continuă cu alte 3-4 linguri de frișcă și tot așa până la final. Crema obținută este foarte lejeră și cu ținută. Dacă doriți să puneți bucatele de fructe proaspete, acum este momentul să le înglobați în cremă.
Asamblare tort: se taie ruladele umplute în felii de 1 cm grosime.
Într-un castron cu diametrul de 28 cm, tapetat cu folie alimentară, se așază feliile de ruladă pe toată suprafața acestuia. Se toarnă crema în mijloc și se nivelează cu o spatulă. Se pun fructele proaspete pe toată suprafața. Se închide cupola cu încă un strat de felii de ruladă la bază, care se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider pentru 6-8 ore.
După ce a stat la rece, se răstoarnă pe un platou și se ornează cu zmeură/căpșuni.
Următoarea rețetă
>