TORT DE CIOCOLATĂ CU VIȘINE

197 VIZUALIZARI | 2022-06-27 5:33:50 | Categorie: Desert
TORT DE CIOCOLATĂ CU VIȘINE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

210 g ouă
30 ml apă

Pentru sirop:

300 g suc de vișine
200 g zahăr pudră

Pentru crema de frișcă

300 g smântână pentru frișcă

Pentru decor:

30 bucăți vișine proaspete

MOD DE PREPARARE

Pregătirea blatului de tort: în cuva mixerului se adaugă toate ingredientele. Se mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor, după care se continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute, până când compoziția își dublează volumul.
Se dozează circa două treimi din capacitatea formei, se uniformizează și se coace în cuptorul ventilat la o temperatură de 180°C timp de 45-50 minute, în funcție de gramajul produsului.
Pregătirea siropului: sucul de la vișine se pune într-o crăticioară, împreună cu zahărul pudră. Se pune siropul la fiert amestecând continuu, circa 10 minute, până când compoziția capătă un aspect gelifiat.
Pregătirea umpluturii de cremă de frișcă: se pune în bolul mixerului smântână pentru frișcă , se mixează la viteză medie timp de un minut după care se mărește viteza mixerului. Se adaugă în ploaie zahărul pudră și se mixează până la încorporarea acestuia.
În frișca bătută se încorporează treptat, cu o spatulă, umplutura Delicii Vișine Fill. Crema astfel obținută se lasă la rece pentru 15 minute.
Pregatrea glazurii pentru decor: se pune crema de cacao Pralin pe bain marie și se amestecă până când aceasta devine fluidă.
Asamblarea tortului: într-o formă cu inel detașabil se pune prima foaie de blat peste care se adaugă jumătate din cantitatea de sirop de vișine și jumătate din cantitatea de umplutură cu frișcă. Urmează a doua foaie de blat peste care se adaugă jumătatea rămasă de sirop de vișine și restul de umplutură cu frișcă. La final se adaugă ultima foaie de blat care se decorează cu glazura de ciocolată.
Se nivelează tortul cu o spatulă.
Se decorează tortul cu glazura de ciocolată și vișine proaspete.
Următoarea rețetă
>