TORT FESTIV CU PORTOCALE

89 VIZUALIZARI | 12 luni în urmă | Categorie: Desert
TORT FESTIV CU PORTOCALE
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

350 g ouă
50 ml apă

Pentru glazură:

170 ml suc de portocale
20 g gelatină
25 g zahăr

Pentru sirop:

350 ml suc de portocale
25 g zahăr

Pentru cremă:

400 g zahăr pudră
450 g cremă de brânză
250 g unt
1.5 grame sare
60 ml suc de portocale

MOD DE PREPARARE

Pregătirea blatului de tort: în bolul mixerului se adaugă ouăle, mixul și apa. Mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor, după care continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul. Pentru un blat de tort, se dozează circa ⅔ din capacitatea formei, se uniformizează și se coace în cuptorul ventilat la o temperatură de 180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramajul produsului.
Pregătirea siropului: pune sucul de portocale și zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Fierbe siropul până când zahărul este complet topit, apoi stinge focul și lasă-l la răcit 10 minute.
Pregătirea cremei: în vasul unui mixer cu suport prevăzut cu accesoriul pentru tel, amestecă untul cu zahărul pudră și sarea la viteză mică până la omogenizare, apoi mărește la viteză medie-mare și bate până când amestecul devine aerat. Adăuga crema de brânză și amestecă până la omogenizare. Odată ce s-a încorporat toată crema de brânză, continuă să mixezi încă 1 minut. Adăuga sucul de portocale și amestecă până la omogenizarea compoziției. Se pune crema la frigider până când este gata de utilizare.
Pregătirea glazurii (se prepară când tortul este gata asamblat și stă la rece): într-un vas, pune sucul de portocale, aroma de vanilie și gelatină la hidratat. Adaugă 2 linguri de zahăr și gătește la foc mediu, amestecând continuu până la dizolvarea completă a zahărului. Ia amestecul de pe foc și lasă-l la răcit. Amestecul se va îngroșa ușor.
Asamblarea tortului: blatul se secționează în patru cu un cuțit bine ascuțit, cu lama subțire. Crema se împarte în 4 cantități egale. Așază prima secțiune de blat în formă cu margini detașabile. Însiropează primul strat, întinde o parte din cremă și repetă procesul pentru toate cele 4 straturi, ultimul strat fiind crema. Îmbracă tortul cu ultimul strat de cremă.
Congeleaza tortul pentru 30-60 minute. Scoate tortul din congelator, toarnă glazură și introdu pentru încă 60 minute la congelator.
Scoate tortul din formă și ornează-l cu fructe, după preferință.
Următoarea rețetă
>