TORT PĂDUREA NEAGRĂ

123 VIZUALIZARI | 3 luni în urmă | Categorie: Desert
TORT PĂDUREA NEAGRĂ
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

145 g ouă
76 ml lapte
40 g cacao

Pentru umplutura de cireșe și vișine

800 g cireșe/vișine proaspete
200 ml suc de cireșe/vișine
200 g zahăr pudră
20 g gelatină
120 ml lichior de cireșe/vișine

Pentru crema de frișcă

500 g smântână pentru frișcă
120 g zahăr pudră

Pentru decor:

12 - 20 buc cireșe/vișine confiate
100 g ciocolată amăruie

MOD DE PREPARARE

Se amestecă toate ingredientele (mai puțin pudra de cacao) cu mixerul timp de 1 minut la viteză mică și alte 7-8 minute la viteză mare.
Se adaugă și pudra de cacao și se amestecă cu ajutorul unei spatule.
Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm și se coace la 180 ˚C timp de 30-35 minute. După coacere, blatul se taie în 3 foi cu grosimi relativ egale.
Sucul de la vișine și cireșe se pune într-o crăticioară, împreună cu zahărul pudră. Se pune siropul la fiert amestecând continuu, circa 10 minute, până când compoziția capătă un aspect gelifiat.
Se pune la înmuiat gelatina în apă rece. După hidratare se adaugă în siropul cald (nu fierbinte!). Se amestecă bine siropul și se lasă la răcit. Se adaugă cireșele, vișinele și lichiorul. Se lasă siropul la frigider pentru 30 minute.
Se pune în bolul mixerului smântână pentru frișcă , se mixează la viteză medie timp de un minut, după care se mărește viteza de mixare. Se adaugă în ploaie zahărul pudră și se mixează până la încorporarea acestuia.
În frișca bătută se încorporează treptat, cu o spatulă, Umplutura Fructello Vișine. Crema astfel obținută se lasă la rece pentru 15 minute.
Asamblarea tortului: într-o formă cu inel detașabil se pune prima foaie de blat, peste care se adaugă jumătate din cantitatea de sirop cu cireșe/vișine (se pun deoparte 3 linguri de sirop pentru final) și o treime din cantitatea de umplutură cu frișcă.
Urmează a doua foaie de blat, peste care se adaugă jumătatea rămasă de sirop cu cireșe/vișine și încă o treime din cantitatea de umplutură cu frișcă. La final se adaugă ultima foaie de blat, care se însiropează cu cele 3 linguri de sirop puse deoparte la început, peste care se pune restul de frișcă bătută.
Se nivelează tortul cu ajutorul unei spatule.
La suprafața tortului se pun cireșele/visinele confiate. Tortul se poate decora suplimentar și cu ciocolată amăruie rasă.
Se lasă tortul la frigider pentru minim 3 ore.
Următoarea rețetă
>