TORT SACHER

141 VIZUALIZARI | 2022-08-02 7:35:18 | Categorie: Desert
TORT SACHER
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru blat:

250 g ouă
35 ml apă

Pentru umplutură:

Pentru glazură:

200 g zahăr
125 ml apă
150 g ciocolată cu 75% cacao

MOD DE PREPARARE

Prepararea blatului de tort: în cuva mixerului se adaugă ouăle și mixul. Se mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor, după care se continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute, până când compoziția își dublează volumul.
Se pregătește o formă circulară care se tapetează cu hârtie de copt, se dozează circa ⅔ din capacitatea formei, se uniformizează și se coace în cuptorul ventilat la 180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramajul produsului.
După coacere, se lasă blatul la răcorit pe un grătar de bucătărie. Se taie apoi în două foi transversale.
Într-o oală, la foc mic, se încălzește umplutură Fructello caise. Se poate dilua cu puțin suc de portocale. Se unge blatul inferior cu crema Fructello caise, se suprapune peste acesta blatul superior și se unge și acesta cu cremă.
Prepararea glazurii: într-o oală cu fund dublu, se adaugă ingredientele: zahărul, apoi apa, apoi ciocolata. Se pune oală la fiert, la foc mediu, și se cronometrează 5 minute din momentul în care compoziția începe să fiarbă. Se trage oală de pe foc, se lasă câteva minute la răcorit, apoi se mai amestecă din când în când, foarte ușor, astfel încât să nu facă peliculă la suprafață. Glazura poate fi turnată peste blatul de tort abia când ajunge la o temperatură suportabilă ( se verifică între degete când devine cleioasă).
Se toarnă glazura peste blatul de tort dintr-o singură mișcare, se poate utiliza o spatulă, astfel încât glazura să acopere blatul de tort și pe laterale.
Tortul Sacher se lasă câteva ore la temperatura camerei pentru a se întări glazura, apoi se poate servi.
Următoarea rețetă
>