Învârtită cu mere de post

183 VIZUALIZARI | 8 luni în urmă | Categorie: Alte Aluaturi Desert Rețete Post
Învârtită cu mere de post
DISTRIBUIE

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1 Kg făină albă de grâu
100 g zahăr
10 g sare
450 ml apă
100 g margarină

Pentru umplutură:

*se recomandă ca umplutura Fructello mere cu scorțișoară să fie ținută în prealabil într-o sită în vederea scurgerii excesului de sirop

MOD DE PREPARARE

Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid; (margarina se adaugă în treapta a doua de mixare);
Odihnă în cazan: 10 minute;
Divizare: în bucăți de 0.9 kg;
Modelare rotund;
Predospire: 15 minute.
Se scoate aluatul pe masa unsă cu ulei. Se întinde aluatul, din aproape în aproape, într-o foaie cât mai subțire.
Pe lungimea foii se distribuie uniform jumătate din cantitatea de umplutură cu mere și se rulează strâns.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așează sulul obținut în prealabil în formă de melc.
Temperatura la dospire: 35°C și umiditate relativă: 75 – 80%.
Timpul de dospire: 35-40 minute.
Temperatura de coacere: 190-200°C.
Timpul de coacere: 30-35 minute.
Următoarea rețetă
>